ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині СБУ викрила антиукраїнських агітаторів

02.12.2022, 12:33
Фото: СБУ
Фото: СБУ

У Павлограді (Дніпропетровська область) співробітники СБУ викрили місцеву жительку, яка публікувала проросійські матеріали у забороненій соціальній мережі "Однокласники".

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Агітаційні матеріали вона брала з російських ресурсів та пабліків. Дописи переважно стосувалися глорифікації російського диктатора, підтримки дій ворожих військ та окупації українських територій. В антиукраїнських наративах окупанти подавалися виключно як визволителі українських громадян від  нацизму - "герої, які несуть свободу Україні"", - зазначили в СБУ.

Займався антиукраїнською агітацією ще один житель Павлоградського району. Через особистий аккаунт у забороненій соцмережі, він теж розповсюджував антиукраїнські меседжі та заперечував збройну агресію Росії проти України.

"Пости зі схваленням дій путінського режиму, підтримки окупації українських територій і закликів до співпраці з ворогом, стала щоденною справою для колаборанта. Публікація, в якій один з російських депутатів пропонував відмінити мораторій на смертну кару спеціально для українських героїв з "Азову",  теж знайшла підтримку ворожого поплічника. Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію", - йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які оюидва використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 111-1  Кримінального кодексу України двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України провела безпекові заходи на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Правоохоронці виявили книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що Росію, Україну та Білорусь "нельзя разделить".

Liked the article?
Help us be even more cool!