ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині чотирьом жителям повідомили підозри в колабораціонізмі: заперечували агресію РФ

23.01.2023, 14:14
Фото – Дніпропетровська обласна прокуратура
Фото – Дніпропетровська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури чотирьом громадянам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну троє проросійськи налаштованих мешканців міста Тернівка Павлоградського району поширювали в соціальній мережі антиукраїнські дописи. У них заперечували збройну агресію РФ проти України.

Те саме робила і жителька Павлограду: у забороненій в Україні соцмережі розміщувала матеріали на підтримку збройних формувань держави-агресора.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АРК Крим та Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно "кримської сенаторки" (раніше посада мала назву "член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим"). Її дії правоохоронці кваліфікують як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Обвинувачуваній загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!