ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині затримали блогера, який поширював у соцмережі локації Сил оборони

14.06.2023, 17:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Чернігівській області військова контррозвідка СБУ спільно з представниками Оперативного командування "Північ" та слідчими Управління СБУ викрили тікток-блогера, який поширював у соцмережі локації Сил оборони на Чернігівщині, йдеться на сторінці Оперативного командування "Північ".

Чоловік особисто відзняв фото та відео роботи військового об’єкта, а отримані медіафайли розмістив на власній сторінці в соцмережі ТікТок з прив’язуванням до геолокації.

"За лічені хвилини відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тис. підписників. На персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад 12 тисяч користувачів, у тому числі й мешканці країни-агресора", – розповіли в ОК "Північ".

Під час слідства військові та правоохоронці встановили місце перебування блогера. Військовим контррозвідникам він пояснив свої дії бажанням збільшити аудиторію.

"Проте в ході перевірки фігуранта справи встановлено його звʼязки на тимчасово окупованих територіях України з представниками НЗФ, підконтрольних спецслужбам Російської Федерації", – додали в ОК "Північ".

Дії чоловіка правоохоронці кваліфікували як поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань. Обвинувальний акт щодо нього вже скеровано до суду. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо проросійської пропагандистки з окупованого Донецька Вікторії Ципленкової. Зокрема, вона надає інтерв’ю для друкованих російських видань, у яких поширює неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!