ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині припинено незаконну трансляцію 26 російських телеканалів

12.11.2019, 13:00
Фото – DW / Sergey Elkin
Фото – DW / Sergey Elkin

У місті Бобровиця Чернігівської області припинено незаконну трансляцію 26 російських телеканалів. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Телеканали транслювалися в місцевій кав’ярні “Well caffe”. Зокрема, в кав’ярні транслювались НТВ, Рен-ТВ, "Петербург 5", Russia Today TV, "Первый канал. Всемирная сеть", РТР-планета, НТВ-мир, "Россия-24", РосБизнесКонсалтинг-ТВ, МИР 24, "Сарафан", Осеаn-TV, RTG TV, ТБН, "Дождь" та інші. 

Нацрада нагадує, що відповідно до її рішень всі ці канали не відповідають нормам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та вітчизняному законодавству, тож вони обмежені для поширення на території України.

Спеціалісти обласної СБУ провели роз’яснювальну бесіду з керівництвом закладу про відповідальність за статтею 436 Кримінального кодексу України (“Пропаганда війни”): “Публічні заклики до агресивної війни або до розв’язання воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких  матеріалів – караються виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років”.

Відтак у цьому громадському закладі показ цих програм було припинено.

Liked the article?
Help us be even more cool!