ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині відкрився медіапростір для розвитку молоді та підприємців

20.06.2024, 18:00
Альона Чорна

У Недобоївській громаді (Чернівецька область) відкрився медіапростір – локація для генерації ідей, створення інформаційних продуктів, отримання нових знань та активної взаємодії. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада. 

Очолює простір ініціативна група та засновники Ігор Щербатий та Дмитро Щербатий.

Ідею створення цього простору обговорювали ще на початку 2023 року під час неформальних зустрічей у рамках проєкту “Підтримка інтеграції молоді з числа внутрішньо переміщених осіб”, що створений з метою розвитку та підтримки громадських ініціатив у різних регіонах України. 

“Цей простір надасть більше можливостей для саморозвитку та корисного дозвілля. Підприємці зможуть використовувати обладнання для промоції своїх продуктів, а молодь – вести блоги, проводити майстер-класи та створювати цікавий контент”, – йдеться у повідомленні. 

У  коментарі представниці ІМІ начальник відділу економічного розвитку та інвестиційного менеджменту Недобоївської сільської ради  Дмитро Щербатий розповів, що новостворений медіапростір працює на запит від молоді та за потреби: 

“Він розташований у приміщенні будинку культури в селі Недобоївці. Вхід відкритий для всіх, без обмежень, з дотриманням принципів свободи слова”, каже Дмитро Щербатий. 

За його словами, у липні 2023 року вдалося залучити грантове фінансування в рамках програми DOBRE через ГО "Український народний дім у Чернівцях". 

“Реалізація тривала близько 6 місяців, основний час витратили на ремонтні роботи, але протягом цього часу простір функціонував як мобільний”, - каже Дмитро Щербатий. 

Програма DOBRE підтримала ініціативу, надавши грантове фінансування в рамках конкурсу “Громадські ініціативи для відновлення та розвитку територіальних громад”. Завдяки цьому було закуплено обладнання на суму 90 тисяч гривень для запису звуку, софтбокси, відеообладнання та багато іншого. 

Liked the article?
Help us be even more cool!