ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС закликає світ розширювати санкції проти російських пропагандистських ЗМІ

03.05.2022, 14:28

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту розширювати санкції проти російських ЗМІ, які поширюють пропаганду та дезінформацію. 

Про це йдеться в заяві МЗС України до Всесвітнього дня свободи преси.

У заяві зазначається, що росія у 2014 році, коли розпочала війну проти України, знищила свободу слова на тимчасово окупованих українських територіях. А вторгнення російських військ на територію України 24 лютого ознаменувало новий етап жорстоких репресій проти незалежної журналістики в Україні. 

“За понад два місяці російські загарбники вбили понад двадцять українських та іноземних журналістів. Понад сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах тимчасової окупації. Нещодавньою жертвою російської збройної агресії стала журналістка Радіо Свобода Віра Гирич. Віра була вбита в будинку в центрі Києва, куди влучила російська ракета”, – зазначає МЗС.

Водночас МЗС звертає увагу, що росія поряд з військовою агресією веде інформаційну війну. 

“У списку злочинів рф проти ЗМІ в Україні – вбивства та викрадення журналістів, обстріли та захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти інформаційних ресурсів. Українські міста, окуповані чи оточені росією, ізолюються від українського інформаційного простору, там блокується українське мовлення та робота національних інтернет-операторів. На захоплених територіях росія запускає трансляцію своїх пропагандистських каналів, які використовуються для ще більшої інформаційної експансії, виправдання російського вторгнення та розпалювання міжнаціональної ворожнечі”, – йдеться в заяві.

МЗС зазначає, що Україна разом з міжнародними партнерами координує зусилля для боротьби з російською пропагандою та дезінформацією. Міністерство дякує тим країнам, які припинили мовлення російських пропагандистських ресурсів на своїх територіях.

“Закликаємо міжнародне співтовариство розширювати санкції проти російських ЗМІ, які поширюють пропаганду та дезінформацію. Медіа держави-агресора мають бути відрізані від можливостей викривляти факти війни росії проти України”, – зазначило відомство.

Також МЗС подякувало українським та міжнародним журналістам, які в складних умовах, часто ризикуючи власним життям, працюють у зонах бойових дій, щоб донести правду про воєнні злочини рф в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!