ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС закликало Німеччину відреагувати на російську пропаганду в Deutsche Welle

17.08.2022, 15:52

Міністерство закордонних справ України закликало німецький уряд відреагувати на поширення наративів російської пропаганди в матеріалах Deutsche Welle. Про це написав у фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

“Визнати Україну терористичною державою”, “один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС”, “заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна”, “Vogue спростував чутки про публікацію фото Адольфа Гітлера та Єви Браун” і фото нацистського фюрера поряд з обкладинкою президентського подружжя. Подібні маніпуляції поширюють не лише російські офіційні особи та пропагандисти, але і російська служба німецького Deutsche Welle. Нагадаю, що DW – це державна структура, яка фінансується німецькими платниками податків”, – написав Ніколенко.

 

За словами речника, російська служба німецького мовника підіграє російській пропаганді, маніпулює цитатами та підміняє поняття щодо причин та наслідків агресії росії проти України.

 
 

“Через загрози, які несе російська дезінформація, німецький уряд уже обмежив діяльність на території Німеччини каналу російської пропаганди RT. Ми закликаємо німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах DW”, – зазначив він.

 
 

Скриншоти Олега Ніколенка

Нагадаємо, дослідницька група Advance Democracy встановила, що росія просуває свою пропаганду у світі через сторінки власних посольств у соціальних мережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!