ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Минулого року Росію покинули 1,5 тисячі активістів та журналістів – Фонд "Вільна Росія"

17.01.2022, 12:40
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Понад 1,5 тисячі активістів і журналістів покинули Росію 2021 року через політичне і кримінальне переслідування.

Про це повідомив менеджер проєктів Фонду “Вільна Росія” (емігрантська організація, що базується у Вашингтоні) Антон Михальчук, інформує Радіо Свобода з посиланням на видання Znak.com.

За словами менеджера проєктів Фонду “Вільна Росія” (емігрантська організація, що базується у Вашингтоні) Антона Михальчука, організація враховує лише “політичних” емігрантів. Членів їхніх сімей або тих, хто просто не захотів жити в Росії та вирішив поїхати, у статистиці немає, зазначив Михальчук.

Головними напрямками еміграції, за його словами, стали Грузія, Литва й Україна. Крім того, популярні й інші країни Східної Європи, а також Франція і США.

Згідно з даними Free Russia Foundation, хвиля політичної еміграції розпочалася навесні 2021 року, коли поліція почала приходити до учасників зимових мітингів на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Тоді, згідно зі статистикою правозахисного порталу “ОВД-Инфо”, до адміністративної відповідальності притягнули понад 200 людей, яких розпізнали за камерами відеоспостереження. Крім того, деякі активісти стали звинуваченими в кримінальних справах про організацію масових заворушень, перекриття доріг і порушення коронавірусних обмежень.

За підрахунками російського видання “Комерсант”, опублікованими в листопаді 2021 року, близько половини з 38 колишніх координаторів регіональних штабів Олексія Навального виїхали з країни або збираються це зробити.

Liked the article?
Help us be even more cool!