ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївські журналісти скаржаться на закритість облдержадміністрації

30.01.2020, 14:04
Фото – de.toonpool.com
Фото – de.toonpool.com

Журналісти в Миколаєві скаржаться на закритість обласної державної адміністрації через те, що їх не запрошують на заходи за участю керівництва ОДА, окрім покладань квітів. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Одним із тих, хто звернув увагу на інформаційну політику Миколаївської ОДА, був головний редактор видання “НикВести” Олег Деренюга. У своєму телеграм-каналі він написав, що останнім часом Миколаївська ОДА запрошує ЗМІ лише на заходи, що пов’язані з покладанням квітів, а про наради, засідання робочих груп тощо журналісти дізнаються від інших людей.

“Меня хотілося б читати, коментувати та обговорювати з колегами серйозні питання, пов’язані з розвитком Миколаївської області. Тільки поясніть мені, чому вже третій тиждень Миколаївська ОДА анонсує та запрошує журналістів лише на покладання квітів? У нас посадовці створені, лише щоб покладати квіти до пам’ятників?” – написав Олег Деренюга.

Про відсутність комунікації Миколаївської ОДА зі ЗМІ представниці ІМІ також розповів головний редактор видання “Мой город” Микола Попов. 

За його словами, Миколаївська ОДА хаотично працює із засобами масової інформації, комунікація взагалі відсутня.

“Усі вже звикли, що ОДА з представниками ЗМІ працює хаотично. Якщо гворити про комунікацію, то її немає! Журналісти вимушені в буквальному сенсі слова бігати за головою ОДА Олександром Стадніком, щоб узяти коментар. Про заходи доводиться дізнаватися через різні джерела, але всі вони не пов’язані з ОДА. Ми вимушені підписуватися на депутатів обласної ради в соціальних мережах і в телеграм-каналах, щоб побачити фото, відео чи текст, який вони публікують у себе, і бігти на захід. Ми, представники медіа, комунікуємо між собою і ділимось інформацією, де і що відбувається в ОДА. Ми не бачимо сенсу звертатися до пресслужби. Швидше та ефективніше знайти інформацію про заходи самим. Не раз доводилося бачити, як співробітник пресслужби в буквальному сенсі відштовхував журналістів від свого керівника, аби його шеф зміг швидше втекти. Якщо в цьому полягають функції посадовців, які відповідають за роботу пресслужби, то з цими завданнями вони справляються дуже добре і заслуговують на премію чи надбавку до зарплатні”, – розповів Микола Попов.

Виконувачка обов’язків начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської обласної державної адміністрації Олена Іваненко так прокоментувала ІМІ ситуацію, що склалася:

“Пресслужба у своїй діяльності керується ЗУ “Про порядок висвітлення діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування”, згідно з яким органи державної влади зобов'язані надавати засобам масової інформації повну інформацію про свою діяльність через відповідні інформаційні служби. Незалежно від того, запрошуються ЗМІ або не запрошуються на заходи, в обов’язковому порядку, як того вимагає законодавство, вся інформація розміщується на сайті ОДА та фб, також скеровується до ЗМІ. У разі надходження до пресслужби листа з проханням запросити представників ЗМІ ми одразу в обов’язковому порядку сповіщаємо про це ЗМІ”, – сказала Олена Іваненко.

Liked the article?
Help us be even more cool!