ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ми записали коментар очільника ВЦА Станиці, а потім виявилося, що він перейшов на бік окупантів, – головредка Вільного радіо

23.09.2022, 10:02
Ексочільник Станиці Луганської Альберт Зінченко (ліворуч) поруч із ватажком бойовиків "ЛНР" Леонідом Пасічником. Фото – ЛИЦ
Ексочільник Станиці Луганської Альберт Зінченко (ліворуч) поруч із ватажком бойовиків "ЛНР" Леонідом Пасічником. Фото – ЛИЦ

У лютому цього року після того, як редакція Вільного радіо записала коментар голови Станично-Луганської Військово-цивільної адміністрації Альберта Зінченка, стало відомо, що він перейшов на бік окупантів. Він продовжував давати коментарі медіа і після зради.

Про цей випадок представниці ІМІ розповіла головна редакторка Вільного радіо Анна Сердюк, відповідаючи на питання, наскільки змінилася комунікація з представниками місцевої, обласної влади та правоохоронцями після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

"Вистачає в нас різного досвіду, так. Панові Альберту ми дзвонили перед тим, як виявилося, що він (перейшов на бік окупантів. – Ред.). Звісно, що потім, коли він перейшов, він навіть після цього відповідав, і, коли йому оголосили про підозру, він теж відповідав і коментував, захищався", – розповіла Анна Сердюк.

2 березня 2022 року в коментарі Вільному радіо Альберт Зінченко заявив, що Станицю Луганську здав не він, а ЗСУ.

"Я здав? Здав не я, здали ЗСУ, які пішли ввечері разом з прикордонниками, поліцією та всіма рештою. От їм і ставте запитання", – стверджував тепер вже ексочільник Станично-Луганської ВЦА.

Як повідомила в березні Луганська обласна прокуратура, очільник Станично-Луганської ВЦА Альберт Зінченко та два його заступники умисно здали населений пункт окупантам та нині продовжують протиправну діяльність, допомагаючи окупантам матеріально та технічно. Їх підозрюють у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція цієї статті передбачає від 12 до 15 років тюрми з конфіскацією майна або без неї.

Liked the article?
Help us be even more cool!