ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ми мусимо показувати, хто є хто мовою фактів - ведучий про включення в ефір Бужанського

02.06.2023, 12:37
Фото - скрін з відео телеканалу "Київ"
Фото - скрін з відео телеканалу "Київ"

Народний депутат від партії “Слуга народу” Максим Бужанський відмовився спілкуватися в ефірі телеканалу “Київ” українською. Про це представниці ІМІ розповів ведучий телеканалу Сергій Смальчук.

Відмову Бужанський аргументував, посилаючись на статтю 10 Конституції України, відповідно до якої, державна мова – українська, а держава гарантує свободу й розвиток інших мов. 

За словами ведучого Сергія Смальчука, він включив Бужанського в ефір, який проголосував проти встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. Ведучий хотів почути позицію нардепа, оскільки той був єдиний, хто голосував проти.

“Ми ж усі прекрасно розуміємо, що у системі влади купа перефарбованих чи навіть не дуже проросійських елементів. Але хтось або чиясь антиукраїнська діяльність часто залишається непоміченою у тому потоці інформприводів, про які ми змушені говорити щодня. Тому, якщо ми пафосно іменуємо себе “інформаційним фронтом”, ми мусимо показувати і розказувати, хто є хто мовою фактів”, - зазначив ведучий.

Таким фактом, за словами Сергія Смальчука, було голосування щодо встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

“Але натомість отримали черговий доказ справжньої позиції народного депутата держави Україна у вигляді категоричного неприйняття і сприйняття українським високопосадовцем державної - української - мови”, - підкреслив ведучий.

На оприлюдненому відео телеканалу, у прямому ефірі Максим Бужанський не відповів на привітання Сергія Смальчука “Слава Україні”. Він витримав паузу і сказав: “Так, слава Україні” замість “Героям слава”. На прохання ведучого говорити в телеефірі українською мовою, Бужанський заявив, що говоритиме так, як хоче.

“Відповідно до 10 статті Конституції, державна мова – українська, а держава гарантує свободу й розвиток інших мов”, – сказав Бужанський.

Своєю чергою, ведучий апелював до того, що Бужанський є нардепом, тож він має говорити українською, коли це стосується його діяльності. 

Зрештою, Бужанський поклав слухавку. Коментуючи інцидент ІМІ, ведучий зазначив, що редактри ефіру намагалися кілька разів зв’язатися із нардепом, але той не брав слухавку.

Як повідомляв ІМІ, 29 травня Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

8 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким в Україні щороку 9 травня відзначатимуть як День Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!