ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС вважає заочний арешт Марківа продовженням пропагандистської кампанії Росії проти України

11.12.2020, 15:16

Міністерство внутрішніх справ України вважає санкцію Російської Федерації про заочний арешт Віталія Марківа продовженням пропагандистської кампанії проти України та її захисників.

Про це повідомляється на сайті МВС.

“Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи Нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування! Як кажуть у Росії, “на воре и шапка горит”. Україна ніколи не залишить свого солдата”, – заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.  

МВС вважає таку санкцію “виключно політично вмотивованою та такою, що свідчить про причетність Росії до роздмухування брудної пропагандистської кампанії, що мала своїм наслідком необґрунтований арешт Віталія Марківа в Італії”.

Як повідомляв ІМІ, 11 грудня Басманний суд Москви (Росія) санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа в справі про вбивство, за якою він був виправданий судом в Італії. Кримінальна справа проти Марківа стосується подій 2014 року, коли під мінометним обстрілом в районі села Андріївка під Слов'янськом загинув італійський репортер Андреа Роккеллі і його перекладач, росіянин Андрій Миронов.

3 листопада 2020 року апеляційний суд Мілана виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі у 2014 році. 

12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Віталій Марків, який має громадянство України та Італії, був заарештований 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї.

Liked the article?
Help us be even more cool!