ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС просить критично ставитися до фейків та повідомляти їм про їхнє поширення

18.03.2020, 10:31

Міністерство внутрішніх справ просить громадян використовувати лише офіційні повідомлення органів влади та критично ставитися до чуток про коронавірус.

Про це повідомляється на офіційній сторінці МВС у фейсбуці.

"Інформаційно-аналітичні підрозділи Департаменту кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину для боротьби з особливо небезпечною коронавірусною інфекцією", – йдеться в повідомленні.

Як зазначає МВС, метою тих, хто поширює фейки в таких умовах, є паніка та дестабілізація ситуації.

Зокрема, йдеться про такі фейки та чутки: розпилення вночі дезінфікувальних засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст, заборона прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності.

Світлина від МВС України.

Міністерство внутрішніх справ просить повідомляти Департамент кіберполіції Національної поліції про їхнє поширення за електронною адресою [email protected] та номером 044 290 01 10.

МВС наголошує, що з питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їхнє порушення, офіційна інформація поширюватиметься виключно офіційними каналами через інтернет-портали Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства внутрішніх справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!