ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС попередило про шахрайську схему у месенджерах: пропонують роботу на неповну зайнятість

Міністерство внутрішніх справ України попереджає про нову шахрайську розсилку у месенджерах WhatsApp і Telegram з пропозицією роботи.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці МВС.

Зокрема, у месенджери українським користувачам надходять такі повідомлення з питанням: “Вас цікавить робота на неповну зайнятість?”.

За даними МВС, тільки за минулі вихідні через цю шахрайську схему втратили 700 тис. грн мешканці Тернопільської області та 500 тис. грн – жителі Волинської області.

Міністерство розповіло, які діють шахраї. Так, вони пишуть у месенджери та пропонують заробіток за нескладні завдання (ставити лайки товарам, відео). Спочатку невеликі суми дійсно виплачують, згодом додають до робочої групи, де ставлять завдання викуповувати товари або бронювати готелі. Після оплати бронювання або товару, зазначає МВС, шахраї зникають. 

У міністерстві зазначили, що пропозиції заробітку містять помилки, помітне використання Google-перекладача. У “робочих групах” теж немає можливості поспілкуватися з живою людиною. 

Щоб уберегтися від шахраїв, правоохоронці радять не довіряти обіцянкам захмарних прибутків, перевіряти “роботодавців” через пошукові запити в Інтернеті, а також не перераховувати гроші на невідомі рахунки.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні десятки користувачів отримали повідомлення в месенджері WhatsApp з пропозицією віддаленої роботи, для якої потрібно тільки телефон з доступом до інтернету і можливість ставити лайки в TikTok чи YouTube. За це пропонують від 800 грн на день і більше. Шахраї представлялися представниками різних медіа або великих компаній. Повідомлення надходили з індонезійських, ангольських та вʼєтнамських номерів, але українською мовою машинного перекладу.

Liked the article?
Help us be even more cool!