ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС Німеччини фіксує масштабне поширення російської дезінформації в соцмережах

Фото – DW
Фото – DW

Міністерство внутрішніх справ ФРН фіксує безперервні спроби Росії щодо поширення дезінформації через соцмережі, особливо в Telegram. Створюються фейкові акаунти для просування дезінформації про війну проти України.

Про це повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

“Російські структури, як і раніше, у великому обсязі поширюють дезінформацію. Так само, як і раніше, поширюються відомі наративи й коментуються актуальні теми. Водночас Росія, як і раніше, спирається на складну мережу державних або пов'язаних з державою акторів”, – сказав 29 серпня  представник МВС.

За словами посадовця, особливо активно для дезінформації використовують такі соцмережі, як Telegram. 

Як пише видання, ще рік тому МВС Німеччини висловлювало занепокоєння щодо фейкових, але автентичного вигляду акаунтів і сайтів німецьких ЗМІ з проросійською дезінформацією про війну проти України. 

У соцмережах через фейкові акаунти поширюються достовірні на вигляд, але сфабриковані повідомлення відомих новинних порталів.

“За останні 12 місяців масштаби російської дезінформації анітрохи не зменшилися”, – зазначив представник МВС та додав, що його відомство, як і раніше, з усією серйозністю ставиться до “загрози іноземного впливу і маніпуляцій” і рішуче протистоїть їм.

За словами посадовця, актори, які поширюють дезінформацію, прагнуть вплинути на громадську думку в Німеччині, посилити конфлікти в німецькому суспільстві та недовіру до державних інститутів і дій уряду. 

“З початку російської агресивної війни проти України можна констатувати посилення російської дезінформації в Німеччині”, – резюмував представник МВС Німеччини.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня в ефірі німецького громадського радіомовника Deutschlandfunk в одній з передач пролунав коментар про необхідність “четвертувати” Президента України Володимира Зеленського для завершення війни.

“Арештувавши Зеленського і його банду злочинців, його банду геноциду, четвертувати його живцем і відрубати йому голову”, – так звучав повний коментар чоловіка на прізвище Фішер. Коментар був записаний заздалегідь.

Liked the article?
Help us be even more cool!