ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Муждабаєв звернувся до Інтерполу щодо російської пропаганди проти кримських татар

24.07.2020, 10:05
Фото – unn.com.ua
Фото – unn.com.ua

Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв звернувся до Інтерполу через переслідування Російською Федерацією кримських татар. Про це написали адвокат Володимир Кутовий та сам Муждабаєв у Facebook, передає УНН.

"Надіслали до Інтерполу превентивну заяву з метою відкрити файл на Айдера Муждабаєва згідно з нашою заявою", – повідомив адвокат. Вони планують вивчати все, що надсилатиме Росія щодо журналіста, а також аргументовано пояснювати та оскаржувати всю неправдиву інформацію.

"Маємо намір доводити міжнародним організаціям той факт, що кримські татари не є терористами, і будь-яка інформація, що надсилатиметься з боку Росії до Інтерполу стосовно кримських татар, повинна підлягати найретельнішій перевірці перед ухваленням будь-яких рішень, що стосуються прав та свобод громадян", – йдеться в дописі.

Як відомо, у травні Айдер Муждабаєв заявив, що проти нього в Росії порушили кримінальну справу за статтею про "публічні заклики до ведення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму". Сам журналіст пов’язує відкриття кримінального провадження з дописом у Facebook про необхідність "рятувати Сенцова".

Пізніше очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що політичне переслідування заступника генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва є зловживанням Росією антитерористичним законодавством за політичними мотивами.

Liked the article?
Help us be even more cool!