ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Можуть вільно приїхати, зробити матеріали – журналістка з Кишинева про медійників із Тирасполя

14.12.2022, 15:15
Фото – morgueFile / Delfi
Фото – morgueFile / Delfi

Представники медіа непідконтрольного Кишиневу "Придністров'я" можуть вільно приїхати на підконтрольну частину та робити матеріали.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповіла головна редакторка молдавського видання Zona de Securitate Ірина Табарану.

"Вони можуть вільно приїхати, зробити матеріали. Тобто немає жодних бар'єрів для свободи пересування. Немає жодних обмежень", – розповіла журналістка.

За словами Ірини Табарану, співробітники ЗМІ "Придністров'я" не завжди пояснюють співрозмовникам, яке медіа вони представляють, і часто роблять необ'єктивні матеріали з критикою Молдови.

"Вони приїздять, роблять свої матеріали, коли хочуть, їх ніхто не зупиняє. Люди в окремих випадках навіть не знають, що вони журналісти з "Придністров’я", і думають, що вони журналісти з Кишинева. Були випадки, коли вони не говорили, що вони тираспольські. Вони роблять матеріали проти Молдови, що Молдова погана, що в Молдові живуть на останні гроші, у Молдові криза, що Молдові залишилося практично два дні. Були й гасла про те, що “Молдова краде газ у "Придністров’я". Ось вони приїздять до регіонів, де багато проросійських думок, і показують у новинах на “Першому придністровському”, що “ось думка кишиневців”, але це дуже однобоко показано. І ми не можемо з цим боротися, бо ми ж демократична країна і не можемо впроваджувати бар'єри у свободі пересування для людей. Більшість із них має молдовське громадянство, і тому ти не можеш їм щось заборонити", – пояснила Ірина.

Вона зазначила, що попри те, що матеріали "колег" незбалансовані й з порушенням журналістських стандартів, у законодавстві Молдови немає механізму, немає статей, за якими їх можна притягнути до відповідальності.

Водночас, за словами Ірини, вона не може вільно приїхати до "Придністров'я". Такий візит матиме неприємні наслідки.

"Я не можу навіть не по роботі. Для мене це небезпечно. Я їжджу до "Придністров’я", але не через пункти пропуску, так звану митницю, а своїми ходами. І це велика проблема для мене, моїх колег", – запевняє Ірина Табарану.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на "Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР".

Liked the article?
Help us be even more cool!