ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовний омбудсмен заявив про понад 200 фактів лінгвоциду на окупованих територіях

13.10.2022, 18:00

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив про понад 200 фактів лінгвоциду української мови на окупованих територіях. 

Про це він сказав під час презентації доповіді на Міжнародній конференції Європейської федерації мовних інституцій.

“На окупованих територіях відбувається витіснення української мови з усіх сфер суспільного життя. Нами вже зафіксовано понад 200 фактів лінгвоциду української мови. Дискримінація, переслідування та репресії проти громадян України за мовною ознакою є однією зі складових путінської політики геноциду українського народу”, – сказав Тарас Кремінь.

Уповноважений зазначив, що тактика, яку Росія активно використовує на мовному фронті, – це поширення дезінформації (інформаційний тероризм). 

Серед найбільш розтиражованих фейків російської пропаганди Тарас Кремінь назвав “розкол в Україні на мовному ґрунті”, який призвів до “громадянського конфлікту”. “Поширені російськими ЗМІ брехливі повідомлення щодо “утисків російськомовного населення” чи “примусової українізації” розраховані на виправдання в очах власних громадян загарбницької війни проти України”, – наголосив уповноважений. 

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Україна вперше взяла участь у роботі Генасамблеї Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) як асоційований член.

Liked the article?
Help us be even more cool!