ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовний омбудсмен за дев'ять місяців зафіксував понад 2 тис. порушень закону

05.10.2022, 16:51
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua

Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови зафіксував понад 2 тисячі порушень мовного закону за дев'ять місяців.

Про це заявив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на брифінгу 5 жовтня, повідомляє Суспільне.

“За дев'ять місяців 2022 року на адресу уповноваженого надійшло 2 177 звернень про порушення мовного закону. Найбільше звернень надійшло з Києва, Харківської та Одеської областей, і стосувалися вони найбільше сфери обслуговування. Однак частина України лишається окупованою, звідти звернень не надходило взагалі”, – розповів Кремінь.

За його словами, найбільше звернень надійшло про роботу інтернет-представництв різних організацій – 34,5%. Порушення у сфері реклами – 17,8%. Інформація про товари та послуги – 10,6%. Медіа, інтернет-видання – 9,9%. Мова посадових осіб – 7,5%. Освіта та охорона здоров'я – по 3%.

Крім того, секретаріат уповноваженого зібрав інформацію про близько 300 онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з опанування української мови по всій Україні. 

Як повідомляв ІМІ, 9 вересня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що зібрані факти мовних злочинів російських окупантів будуть долучені до справи України проти Росії в Європейському суді з прав людини.

28 червня Тарас Кремінь заявив, що на тимчасово підконтрольних ворогу територіях України з початку повномасштабного вторгнення росіяни проводять політику лінгвоциду з метою демонтажу української державності.

Liked the article?
Help us be even more cool!