ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовні злочини окупантів будуть долучені до справи України проти Росії в ЄСПЛ – Кремінь

09.09.2022, 16:25
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що зібрані факти мовних злочинів російських окупантів будуть долучені до справи України проти Росії в Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав 9 вересня під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківерь, повідомляється на сайті уповноваженого із захисту державної мови.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо актуальних питань мовної політики країн, можливостей обміну досвідом у царині імплементації мовного законодавства.

Тарас Кремінь окремо зупинився на дослідженні, що проводить його інституція в питанні лінгвоциду на окупованих територіях. 

Також уповноважений подякував Ківерю за підтримку, яку здійснює уряд Молдови для задоволення освітніх та мовних потреб українців, особливо в контексті масштабної хвилі з майже пів мільйона українців, що вимушено переїхали після початку повномасштабної агресії росії проти України.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня Тарас Кремінь заявив, що на тимчасово підконтрольних ворогу територіях України з початку повномасштабного вторгнення росіяни проводять політику лінгвоциду з метою демонтажу української державності. Зокрема, факти лінгвоциду фіксувалися насамперед у таких сферах, як освітня, культурна, медіасфера, документообіг, а також зовнішня реклама, обмеження чи витіснення української мови.

Liked the article?
Help us be even more cool!