ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовний омбудсмен сказав, де найчастіше ігнорують українську мову

Тарас Кремінь. Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua

В Україні наразі є велика проблема з дотриманням мовного закону в інтернет-просторі. Про це сказав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“У нас зараз велика проблема з дотриманням мовного закону у сфері інтернету. Це стосується інтернет-сторінок, які досі не мають стартової сторінки українською мовою, а також інтернет-магазинів”, – сказав Кремінь.

Водночас, зазначив він, є систематичні порушення мовного закону у сфері обслуговування громадян України. Крім того, фіксуються порушення й у сфері зовнішньої реклами. За словами Креміня, також громадяни надсилають скарги щодо порушень мовного законодавства у сфері освіти.

“Сподіваюся, що ті порушення, які були донедавна, в тому числі у діяльності депутатів місцевих рад, вони так само будуть нормалізовані. На жаль, ми продовжуємо штрафувати місцевих депутатів, які під час пленарних засідань місцевих рад, зокрема півдня України, продовжують виступати недержавною мовою”, – додав Кремінь.

Як повідомляв ІМІ, у першому півріччі 2024 року мовному омбудсмену найбільше громадяни скаржилися на відсутність стартової української версії сайтів інтернет-магазинів та вебсайтів, через які здійснюється обслуговування споживачів – 297 звернень (29% загальної кількості всіх звернень).

Liked the article?
Help us be even more cool!