ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовний омбудсман уже зафіксував кілька сотень фактів лінгвоциду з боку Росії

20.06.2023, 13:43
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua
Фото – Катерина Хорощак / life.pravda.com.ua

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зафіксував "декілька сотень" фактів лінгвоциду, який Росія під час повномасштабного вторгнення вчиняє на окупованих територіях України.

Про це мовний омбудсмен Тарас Кремінь розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"Такі ситуації є не скільки масштабними, скільки системними. Вони нами беруться з відкритих джерел. Нам надходить інформація або безпосередньо від тих, хто став свідком, або від тих, хто знайшов таку інформацію. Сказати, що з окупованих територій нам надходить інформація, неможливо. Але ті, хто виходив з окупації, або ті, хто мешкає на деокупованих територіях, мають право звернутися до нас і повідомити про той чи інші факти", – зазначив мовний омбудсмен.

За словами Креміня, інформацію про випадки лінгвоциду він, як мовний омбудсман, передає до правоохоронних органів, а також до правозахисних організацій і профільних міжнародних структур.

Як повідомляв ІМІ, за п'ять місяців до уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня надійшло 1650 звернень. З них 555 стосуються відсутності української версії сайтів інтернет-магазинів та вебсайтів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!