ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОН представив оновлену програму предмета "Захист України"

З вересня 2024 року предмет “Захист України” викладатимуть за новою модельною навчальною програмою, яка отримала гриф “Рекомендовано”, повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки.

“Програма спрямована як на формування патріотичної свідомості та системи цінностей, так і на розвиток практичних навичок для збереження життя. Її особливість єдиний зміст для всіх учнів і учениць, незалежно від статі, що забезпечує рівні можливості в набутті важливих навичок”, – зазначили в міністерстві.

Програма “Захисту України” оновлювалася комплексно: з урахуванням сучасних викликів та потреб у сфері національної безпеки, з огляду на досвід та рекомендації провідних експертів, громадських організацій та освітян.

Що вивчатимуть в оновленому “Захисті України”

  • 10 клас: зміст присвячено питанням національної безпеки та оборони України, ознайомленню з основами управління та планування, озброєнню та військовій техніці, стрілецькій підготовці, орієнтуванню на місцевості, інженерній фортифікації, домедичній допомозі.
  • 11 клас: більше уваги військовим технологіям, інформаційній війні, домедичній допомозі, захисту цивільного населення в кризових умовах та плануванню майбутнього.

Із програмою можна ознайомитися за покликанням.

Передусім курс орієнтовано на практичне застосування знань.

Школярі навчатимуться протягом дня, замість окремих уроків щотижня, для глибшого занурення в матеріал та ефективнішого відпрацювання практичних навичок. Для цього створюються осередки із сучасним обладнанням комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги. 

Як повідомляв ІМІ, Міністерство освіти та науки запрошує на навчання тренерів для вчителів, які викладатимуть дисципліну “Захист України”.

Предмет “Захист України” відповідно до його оновленого формату викладатимуть дітям раз на місяць, заняття триватиме шість годин.

Кабінет Міністрів виділяє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу “Захист України”.

У липні стало відомо, що друга хвиля тренерів із 60 людей пройшла підготовку для викладання для школярів курсу “Захист України”. Вони впроваджуватимуть нову програму та навчатимуть вчителів.

Liked the article?
Help us be even more cool!