ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мобільний зв'язок на Луганщині: ситуація ускладнилася, але подекуди можна "вловити" "Водафон"

10.04.2023, 10:49
Фото – apnews.com.ua
Фото – apnews.com.ua

На окупованій частині Луганщині ускладнилася ситуація з мобільним зв'язком. Із 22 березня в тимчасово непідконтрольному Сватовому повністю зник сигнал єдиного місцевого мобільного оператора "Лугаком" (незаконний оператор, який з початком масштабного наступу Росії контролює техніку та вежі всіх українських мобільних операторів на Луганщині). 

Про це ІМІ повідомили власні джерела.

Тож вимушені переселенці, які покинули місто, нині не можуть зателефонувати своїм рідним, які залишаються на окупованій території. Про те, що відбувається у Сватовому, вони дізнаються від тих, хто має стаціонарний телефонний зв'язок. 

"Саме так "передають віддалені повідомлення" для рідних. Місцеві жителі нині знайшли кілька місць, де почав "пробиватися" "Лугаком", та повідомили, що в певних районах почали "ловити" українські мобільні оператори, зокрема "Водафон", – повідомило джерело.

За твердженням місцевих жителів та учасників телеграм-каналів Луганщини, 22 березня ЗСУ знищили вороже обладнання зв'язку, яке окупанти розмістили на телевізійній вежі в селищі Соснове неподалік Сватового. Через це окрім зв'язку зникли з телеефіру і пропагандистські канали, які мовили в цифровому форматі. За інформацією родичів сватівчан, які залишаються в місті, багатьом пенсіонерам, які змінили сім-картки у своїх телефонах на картки українських операторів, почали надходити старі СМС-повідомлення про нарахування пенсій на банківські картки.

"З рідними люди спілкуються лише про погоду і загальну ситуацію, оскільки, якщо телефонують через "Лугаком", усі розмови слухають. Особливо "балакучих" можуть відправити на перевірку до Луганська на підвал. За інформацією місцевих, було вже близько 10 випадків арешту окупантами таких людей. Дехто з них досі під арештом", – додало джерело ІМІ.

Як повідомляв ІМІ, у лютому незаконний мобільний оператор "Лугаком", який працює на окупованій частині Луганської області на викраденому обладнанні українських операторів, вилучив послугу мобільного інтернету з усіх тарифних планів.

На окупованій Луганщині інтернет простим людям майже недоступний.

Liked the article?
Help us be even more cool!