ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКС видав ордери на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова

Судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт секретаря ради безпеки та ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу й начальника генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Про це йдеться на сайті суду, повідомляє Громадське радіо.

Ордер на їхній арешт видано через підозру у ймовірній причетності до міжнародних злочинів, що були скоєні в період з 10 жовтня 2022 до щонайменше 9 березня 2023 року.

Їх звинувачують у нападах на цивільних та злочинах проти людяності. У суді також підкреслили, що є досить підстав вважати, що і Шойгу, і Герасимов є відповідальними за ракетні удари по українській енергетичній інфраструктурі, яких завдавали з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

Протягом цього періоду російські окупанти вчинили велику кількість ударів по електростанціях та підстанціях у різних регіонах України.

Прокурори МКС також вважають, що на Шойгу та Герасимові лежить індивідуальна відповідальність за всі ці злочини.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Liked the article?
Help us be even more cool!