ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП закликає долучатися до інтернет-військ, щоб Україна залишалась у світовому інформаційному полі

15.06.2022, 15:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Міністерство культури та інформаційної політики закликає доєднуватися до інтернет-військ, щоб Україна максимально залишалась у світовому інформаційному полі.

Про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар на брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

За її словами, увага світових ЗМІ поступово зменшується.

“У перші тижні повномасштабного наступу світові ЗМІ випускали більше 500 тисяч статей на тему України. На сьогодні ми маємо вже 112-й день і розуміємо, що увага ЗМІ поступово дуже сильно зменшується. Тож наше завдання – зробити так, щоб Україна максимально залишалась у світовому інформаційному полі. І в досягненні цієї мети дуже допомагають учасники інтернет-військ України. Вони з перших днів роблять усе можливе для того, щоб наближати нашу перемогу”, – заявила Бондар.

Вона розповіла, що волонтери інтернет-військ щодня боронять інформаційний фронт в усіх соціальних мережах, звертаються до урядів та інфлюенсерів, розкривають фейки, просять зброю в міжнародних партнерів, ініціюють петиції, спонукають уряди вводити ембарго на російську нафту та багато іншого.

“Тож прошу всіх, хто ще не доєднався: будь-яка кількість часу, яку ви можете приділити соціальній мережі для того, щоб виконати найпростіше завдання, як-от звернення до будь-якої міжнародної організації, допоможе нашій країні в інформаційному спротиві”, – сказала Бондар.

Також вона повідомила, що серед міжнародних журналістів популярна платформа “Моя війна”, на якій люди діляться своїми переживаннями та емоціями про війну.

“У кожного з нас є, звичайно, своя історія. Хтось прокинувся від вибухів, хтось був змушений уже переїжджати зі свого дому не вперше. І ми розуміємо, що, як і вісім років тому, деякі люди вимушені цього року були вже вдруге покинути свої домівки. Тому наразі на порталі ми маємо більше 5 мільйонів переглядів. І особливо цей ресурс популярний серед міжнародних журналістів. Ми надали можливість перекладу всіх історій на більш як 70 іноземних мов. Тож заохочую і колег журналістів також популяризувати ці історії, тому що це дуже гарна ініціатива для того, щоб розповісти світу, як це відбувалося”, – сказала урядовиця.

Нагадаємо, у березні Міністерство культури та інформаційної політики, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія Totonis запустили міжнародну платформу #МояВійна. За її допомогою кожен українець як свідок жорстокої війни російської федерації проти України може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання.

Liked the article?
Help us be even more cool!