ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП закликало іноземні медіа не брати участі в театрі російської пропаганди в Маріуполі

19.05.2022, 10:36
Фото – Павло Клімов, Reuters
Фото – Павло Клімов, Reuters

Міністерство культури та інформаційної політики закликає всі іноземні медіа утриматися від участі в будь-яких російських пропагандистських заходах росії на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться в заяві МКІП.

Нагадаємо, 17 травня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що для створення фейків росія намагається залучити іноземні ЗМІ на тимчасово окуповані українські території. Зокрема, з 18 до 21 травня окупанти готують "престур" для представників ЗМІ, щоб показати зруйновані райони Маріуполя. 

До участі в "престурі" міністерство оборони рф намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

МКІП зазначає, що проведення таких заходів для іноземних медіа на тимчасово окупованих територіях є спробою російських пропагандистів створити маніпулятивну картинку подій в Україні для внутрішньої та зовнішніх аудиторій. 

"Таким чином, окупанти мають намір звинуватити Україну у своїх злочинах: в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних жителів. Аби викласти все в реалістичну картинку, росіяни завезли до Маріуполя уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області. Крім того, задіяли людей, які гратимуть роль "місцевих очевидців" Донецька та Горлівки", – йдеться в заяві.

Міністерство заявило, що категорично засуджує наміри окупантів спотворити реальну ситуацію для представників іноземних медіа, а також саму можливість участі журналістів у цьому театрі російської пропаганди. 

Також МКІП зазначило, що перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа, зокрема іноземних, на окупованих територіях регулюється законодавством України та міжнародним правом. Тому участь іноземних журналістів у будь-яких престурах на території України має відбуватися лише згідно з чинним законодавством України.

Liked the article?
Help us be even more cool!