ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП у 2022 році вніс трьох росіян та вилучив одного з переліку осіб, що загрожують нацбезпеці

12.01.2023, 11:13
Фото – svidok.info
Фото – svidok.info

Міністерство культури та інформаційної політики України у 2022 році внесло трьох росіян та вилучило одного з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Інтерфакс-Україна.

Як зазначено у відповіді МКІПу, у 2022 році до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, були внесені: російський телеведучий і пропагандист Володимир Соловйов, російський телеведучий і пропагандист, генеральний директор інформаційного агентства “Россия сегодня” Дмитро Кисельов та російська співачка Ганна Семенович.

У червні 2022 року з цього переліку було вилучено російського гумориста Максима Галкіна.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Мінкультури передало перелік із 210 осіб, які становлять загрозу національній безпеці, для подальшого адміністрування апаратом Ради національної безпеки та оборони.

Після цього апарат РНБО вніс до нього ще російського перекладача фільмів Дмитра Пучкова (творчий псевдонім Гоблін).

Як повідомляв ІМІ, 19 червня 2022 року Верховна Рада заборонила використання російських пісень на радіо і ТБ та їхнє публічне виконання. Також заборонила імпорт видавничої продукції з росії та Білорусі, видання і продаж книжок авторства громадян рф в Україні та підтримала стимулювання розвитку українського книговидання та книгорозповсюдження.

Liked the article?
Help us be even more cool!