ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП: На Донеччині розповсюджуватиметься релокована з Бахмута друкована газета "Вперед"

У Донецькій області розповсюджуватиметься релокована з Бахмута друкована газета “Вперед”. Про це повідомила в інтерв'ю “Детектор медіа” директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ. 

За її словами, редакція газети з Бахмута релокувалася до Києва і зараз працює в столиці. Розповсюджуватиметься медіа коштом Transformation Communications Activity. За попередньою домовленістю, її наклад буде 20 тисяч і виходитиме вона раз на місяць. 

“Вартість одного примірника ми розраховували 5 гривень. Вісім шпальт. Але про ці всі речі редакція безпосередньо домовлялася з партнерами. Наша задача – знайти редакцію та сконтактувати її з донорами. Ми шукали газету з історією, щоб вона була впізнавана для аудиторії. Після цього ми допомагаємо з контентом. Зараз редакція  “Вперед” контактує з партнерами та має підписати контракт”, – розповіла Ганна Красноступ.

Газету роздаватимуть у пунктах гуманітарної допомоги, центрах надання адміністративних послуг, хабах або біля магазинів. 

Також вона нагадала, що в Донецькій області бувають проблеми з мовленням, обстріли або світло відсутнє. Тож у розповсюдженні газети потреба є.

“Газета потрібна для людей третього віку, які мають труднощі в навігації в інформаційному просторі. Їм це потрібно, вони довіряють газетам, отримують офіційну інформацію з української сторони. Це дуже важливо. У газеті надається достовірна та необхідна інформація, яка є актуальною саме для місцевих громад. Це і питання фізичної безпеки під час війни, підтримки ментального здоров’я, і отримання гуманітарної та соціальної допомоги, інформаційної безпеки тощо”, – пояснила Генна Красноступ.

За даними Інституту масової інформації, внаслідок повномасштабного російського вторгнення щонайменше 235 українських медіа вимушені були закритися, релокуватися, припинити мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!