ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Мелітополя: Окупанти посилюють цензуру, забороняють використання VPN

Окупанти посилюють цензуру на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ), забороняють VPN-сервіси та розміщують вежі мобільного зв’язку від російських операторів.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини”, повідомляє Цензор.НЕТ.

За його словами, окупанти на ТОТ намагаються організувати інформаційний вакуум, контролювати кожну інформаційну подію.

“Один з методів – контроль зв'язку та інтернет-з'єднання. Вони не змогли перелаштувати вишки одного з українських мобільних операторів і саме тому зараз масово розміщують нові вишки мобільного зв'язку. Ми розуміємо, що весь зв'язок, який Росія там організовує, на 100% прослуховується. Вони також майже заборонили VPN, хоча це був чи не єдиний шлях отримати об'єктивну інформацію на тимчасово окупованих територіях, адже в російському "інтернеті" немає ні Google, ні Facebook”, – зазначив Федоров.

Також він додав, що окупанти це роблять, аби виявити людей, які чекають на ЗСУ, щоб “забрати їх до комендатури, на підвал або чинити ще жорсткіші заходи”.

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти в ніч на 21 серпня зламали телеграм-канал українського видання "РІА Мелітополь", який працював і після тимчасової окупації Мелітополя (Запорізька область). За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, одночасно з "РІА Мелітополь" окупанти зламали ще кілька проукраїнських телеграм-каналів, які з першого дня війни "невтомно доносили жахливу правду про життя на ТОТ та постійно отримували погрози від окупантів". Федоров зазначив, що окупанти хочуть обмежити доступ до об'єктивної інформації та змусити мешканців окупованих територій споживати виключно їхню пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!