ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міськрада на Харківщині відмовила журналісту LB.ua в запиті, бо "не надав жодного посвідчення"

14.04.2021, 12:00
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Куп'янська міська рада Харківської області відмовилася надати журналісту інтернет-видання LB.ua Олександру Рудоманову запитувану інформацію, пояснивши, що до запиту він не надав жодного посвідчення, яке дозволило б його ідентифікувати як журналіста. 

Про це йдеться у відповіді міської ради, яку журналіст отримав 14 квітня, повідомив він ІМІ.

У запиті Олександр вказав, що він є журналістом LB.ua. Він просив надати інформацію, чи планується перейменування вулиці, названої на честь космонавтки СРСР Валентини Терешкової. У запиті він повідомляв, що запитувана інформація йому потрібна у зв’язку з підготовкою матеріалу щодо наявності в Україні населених пунктів, де станом на 28 березня є вулиці, названі на честь Терешкової Валентини Володимирівни, яка підпадає під Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Відповідь журналіст просив надіслати на його електронну пошту.

У відповіді, яку Рудоманов отримав 14 квітня, повідомляється, що його запит розглянуто як звернення громадян. Пояснення було таке:

“До запиту вами не надано жодного посвідчення, яке дозволяло б ідентифікувати запитувача як журналіста друкованого засобу масової інформації, журналіста інформаційного агентства, працівника телерадіокомпанії. Враховуючи наведене, ваш запит розглянуто як звернення громадян у порядку, передбаченому Законом України “Про звернення громадян”, – йдеться у відповіді міськради. 

Олександр Рудоманов здивований такою відповіддю: “Я надіслав аналогічні запити до 10 міськрад та сільрад. І лише Куп'янськ вирішив відморозитися”, – сказав він ІМІ.

Журналіст додав, що скерує скаргу омбудсмену щодо такої відповіді міськради.

Фото надав Олександр Рудоманов

Liked the article?
Help us be even more cool!