ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП закликає Нацраду розблокувати видачу дозволів на мовлення на Донбасі та адмінмежі з Кримом

02.07.2019, 11:43

Міністерство інформаційної політики України закликає Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення провести найближчим часом засідання для вирішення питань щодо видачі дозволів на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою на території Донецької та Луганської областей, а також на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. 

Про це повідомляється на сайті міністерства.

У міністерстві зазначають, що через тривалу перерву в роботі Нацради численні теле- та радіомовники не можуть продовжити чинні дозволи на тимчасове мовлення. У результаті вони будуть змушені припинити свою діяльність на території Донецької, Луганської областей та на межі з тимчасово окупованим Кримом. 

“Також заблоковано видачу нових дозволів на тимчасове мовлення, через що на вільних частотах мовить російська пропаганда”, – зазначає регулятор.

У міністерстві зауважують, що без проведення Національною радою чергових засідань та схвалення відповідних рішень подолання цих проблем неможливе.

“В умовах інформаційної агресії Російської Федерації питання стабільного українського телерадіомовлення, зокрема на територіях з особливим режимом мовлення – в Донецькій, Луганській областях, а також у шести районах Херсонської області, є пріоритетом інформаційної безпеки України”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та звільнив його з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

4 травня Юрій Артеменко подав у відставку з посади члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. 4 травня Петро Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради, призначивши Володимира Горковенка членом Нацради.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

10 травня перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк відмовилася відкривати засідання регулятора, заявивши, що вважає процедуру звільнення голови Нацради Юрія Артеменка такою, що викликає питання.

21 травня Національна ради з питань телебачення і радіомовлення не змогла розпочати своє засідання, зокрема, через відсутність кворуму.

22 травня п’ятеро членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення запропонували провести засідання регулятора 28 травня. Звернення підписали члени Нацради Володимир Горковенко, Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль, Сергій Костинський та Уляна Фещук.

23 травня перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила про відсутність у неї правових підстав для скликання засідання регулятора 28 травня.

24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

30 травня Верховна Рада призначила на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максима Онопрієнка.

Нацрада планувала провести засідання 13 червня, проте воно не відбулося.

Liked the article?
Help us be even more cool!