ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінреінтеграції попереджає про поширення від імені Верещук фейків про соцдопомогу

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України попереджає про поширення в месенджері Telegram неправдивої інформації про соціальну допомогу від імені віцепрем'єр-міністерки Ірини Верещук. Про це повідомляється на сайті відомства.

“Нещодавно з’явилася фейкова інформація, яку подають від імені віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Начебто Ірина Верещук повідомила про одноразову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень для всіх українців, які жодного разу від початку війни не виїжджали за кордон. Як це зробили? До частини старого ефіру додали допис, який змінює суть, – вийшов фейк”, – йдеться в повідомленні.

Мінреінтеграції пояснює, що це зробили це, використавши фразу Верещук, яку вона насправді сказала в іншому контексті. 

“Цитата: “Щойно завершилося засідання Кабінету Міністрів, де ми прийняли постанову щодо порядку таких виплат. Отже, одноразова допомога в розмірі 5 тисяч гривень на кожного члена родини…” – стосувалась одноразової грошової допомоги від держави, що виплачувалася мешканцям Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС минулого року”, – пояснило міністерство.

Там закликали керуватися лише офіційною інформацією від державних органів щодо соціальних виплат, а також не відкривати підозрілі посилання, не надавати свої персональні та банківські дані.

Нагадаємо, 29 березня національна енергетична компанія “Укренерго” попереджала про фейковий телеграм-канал з логотипом компанії, який поширює неправдиву інформацію про відключення електроенергії.

Liked the article?
Help us be even more cool!