ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони виявило три підробних застосунки "Резерв+"

Міністерство оборони України виявило три підробних застосунки “Резерв+”. Сайти були на етапі створення, тож розсилання ще не розпочалося.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає Суспільне.

“Розсилка ще не почалася, ми встигли вчасно. Наші спеціалісти виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку”, – розповіла Черногоренко.

Головна ознака підробного сайту – це вебадреса, яка дуже схожа на реальну, проте має невеликі відмінності. Заступниця міністра оборони радить користувачам передусім звертати увагу на адресний рядок.

Також Катерина Черногоренко наголосила, що ці псевдосайти створюють для того, щоб збирати персональні дані військовозобов'язаних або використовувати їх для можливих атак чи для ІПСО, аби дискредитувати роботу Міністерства оборони України.

“Станом на зараз це декілька склонованих сайтів, які ще масово не розсилалися”, – додала вона.

Як повідомляв ІМІ, раніше Катерина Черногоренко повідомила, що в мережі з'явилися підроблені застосунки, які мають вигляд як Резерв+. За їхньою допомогою ворог збирає персональні дані. 

Що відомо про Резерв+

Як повідомляв ІМІ, 18 травня запрацював електронний кабінет військовозобов’язаного “Резерв+”. Мобільний застосунок можна завантажити в App Store і в Google Play Market.

Верховна Рада 11 квітня 2024 року ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. 16 квітня закон підписав президент України Володимир Зеленський. Згідно із законом Резерв+ є одним зі способів оновити свої дані для чоловіків віком 18–60 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!