ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Міноборони повідомили, що в мережі з'явилися підроблені застосунки "Резерв+"

У мережі з'явилися підроблені застосунки, які мають вигляд як Резерв+. За їхньою допомогою ворог збирає персональні дані. Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

“Ворог розповсюджує вебзастосунки, які мають виглядати як Резерв+, і планує поширювати їх серед українців для збору персональних даних. Ми вже знаємо про це і працюємо над забезпеченням вашого захисту”, – зазначила заступниця міністра оборони.

Вона порадила не переходити за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо.

Водночас Черногоренко радить користуватися тільки офіційним сайтом Резерв+: reserveplus.mod.gov.ua. І в разі завантаження застосунку обов’язково перевіряти, що розробником є Міністерство оборони України (MINISTERSTVO OBORONY UKRAINY).

Що відомо про Резерв+

Як повідомляв ІМІ, 18 травня запрацював електронний кабінет військовозобов’язаного “Резерв+”. Мобільний застосунок можна завантажити в App Store і в Google Play Market.

Верховна Рада 11 квітня 2024 року ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. 16 квітня закон підписав президент України Володимир Зеленський. Згідно із законом Резерв+ є одним зі способів оновити свої дані для чоловіків віком 18–60 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!