ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкультури припинило формувати список заборонених сайтів

05.01.2021, 10:13
Фото – picture-alliance /chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance /chromorange / C. Ohde / DW

Міністерство культури та інформаційної політики припинило формувати перелік сайтів, до яких пропонує заборонити доступ в Україні.

Про це йдеться у відповіді Мінкультури на запит Інтерфакс-Україна.

“Визначення та публікацію переліку сайтів, які містять інформацію, що має ознаки забороненої до поширення нормами українського законодавства, здійснювало Міністерство інформаційної політики України, яке на сьогодні перебуває в стані припинення юридичної особи в результаті її реорганізації”, – зазначили в міністерстві та наголосили, що на сьогодні не формують таких переліків.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики України створено у 2014 році й ліквідовано у 2019-му за допомогою реорганізації з об'єднанням інших відомств у Міністерство культури, молоді та спорту України, яке, своєю чергою, 2020 року реорганізовано в Міністерство культури та інформаційної політики України.

Як повідомляв ІМІ, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік із 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні. Список містив, зокрема, сайти “Российская весна”, “Новороссия”, “Антифашист”, “Антимайдан”, “Политнавигатор” та низку інших ресурсів.

У березні 2018 року Міністерство інформаційної політики України (МІП) підготувало перелік із 21 сайту, які відомство пропонує заборонити в країні.

У вересні 2018 року в Мінінформполітики заявили, що готують третій перелік сайтів, до яких відомство пропонує заборонити доступ.

Liked the article?
Help us be even more cool!