ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл

19.04.2022, 15:20
Фото – Тетяна Довгань / Mind.UA
Фото – Тетяна Довгань / Mind.UA

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет підтримав пропозицію мовного омбудсмена Тараса Кременя прибрати з нового навчального року вивчення російської мови з українських шкіл.

Про це очільник МОН сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє Радіо Свобода.

“Я, в принципі, підтримую це – таку ініціативу. Але треба дивитися, щоб це було там за вибором школи, за вибором педради. Але, в принципі, ми підтримуємо таку ініціативу”, – зазначив Шкарлет.

Він також розповів, як можна було б використати вивільнені навчальні години.

“Можливо, за вибором батьків, за вибором педради додати або якісь додаткові навички, або вивільнити частину цих годин на самопідготовку, можливо, на якусь творчу самовизначеність того чи іншого учня”, – зауважив він.

Водночас міністр наголосив, що українські школи є автономними й можуть “самостійно для себе обрати заповненість цих годин”.

16 квітня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запропонував з нового навчального року прибрати з вивчення в школах предмет “російська мова” та замінити його іншими предметами (або ж через збільшення частки вивчення наявних дисциплін).

Як повідомляв ІМІ, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив про створення робочої групи, яка в межах дисципліни “зарубіжна література” перегляне присутність творів російських авторів.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виступив за збільшення в школах кількості годин української мови, української літератури та історії України.

Liked the article?
Help us be even more cool!