ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Mind.ua виграв у Верховному Суді справу за позовом фігурантки статті

13.08.2021, 15:22
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Видавець Mind.ua, ТОВ “Фьючер Медіа”, виграв у Верховному Суді України справу за позовом фігурантки статті Альони Шевцової, яка вимагала офіційного спростування опублікованої на порталі статті.

Про це повідомляє Mind.ua з посиланням на рішення Верховного Суду від 30 липня.

Бенефіціарка ТОВ “ФК “Леогеймінг Пей” та дружина заступника начальника слідчого управління Національної поліції України Євгена Шевцова Альона Шевцова (Дегрік) у позові оскаржувала інформацію щодо бізнес-зв’язків компаній, які були пов’язані з нею та платіжною системою Tyme.

Позивачка запевняла суд, що не є та не була керівником юридичної особи Mossada Investments Limited (попередня назва Frugifera Investments Limited, номер ΗΕ 309657). При цьому видання зауважує, що в документах керівником компанії була вказана Alona Degrik, місце реєстрації якої є таким самим, як і місце реєстрації Альони Шевцової (дівоче прізвище Дегрік) у місті Одеса. Адвокати Шевцової намагалися довести в суді, що це різні люди і Шевцова не має жодного стосунку до Альони Дегрік (Alona Degrik). Основним аргументом представника Шевцової було те, що вона змінила прізвище з Дегрік на Шевцова під час одруження  2016 року, тоді як компанія була зареєстрована у 2017 році.

30 липня Верховний Cуд України у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду відмовив Альоні Шевцовій та залишив в силі рішення Апеляційного суду міста Києва у позові проти видавця Mind ТОВ “Фьючер Медіа”.

Апеляційний суд дійшов висновку, а Верховний підтвердив, що більша частина інформації, поширеної Mind, не стосується позивача та, відповідно, не порушує її особистих немайнових прав; частина інформації є оціночними судженнями, які не можуть бути спростовані, оскільки є суб'єктивною думкою автора, а не фактами, а достовірність решти інформації підтверджується наявними у справі письмовими доказами.

Як повідомляв ІМІ, 27 жовтня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила, що отримала погрози після розслідування "Робота на РФ, офшори та "оптова торгівля комп’ютерами": як працюють онлайн-казино в Україні", у якому фігурує компанія Альони Шевцової.

Броварський міськрайонний суд Київської області призначив на 9 лютого 2021 року перше судове засідання в справі за позовом Альони Шевцової до журналістки Любові Величка та ТОВ “Фьючер Медіа” про захист честі, гідності та ділової репутації, компенсацію моральної шкоди в розмірі 1 млн грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!