ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta заявила, що український Facebook та Instagram не модерують з Москви

21.12.2022, 16:20
Фото - forbes.com
Фото - forbes.com

Meta (материнська компанія Facebook та Instagram) повідомила, що з українським контентом працюють українські модератори, і що у них немає модераторів, які працюють з Москви. Про це Meta повідомила у відповідь на запит Forbes.

За даними Meta, загалом питаннями безпеки в компанії опікується 40 тисяч людей. З них 15 тисяч – рецензенти контенту. Їхні команди розташовані по всьому світу в різних часових поясах.

“Всупереч деяким міфам, у нас немає і ніколи не було модераторів, які працюють з Москви. У нас там також немає і ніколи не було офісу”, - йдеться у відповіді.

Регіональний офіс, що керує 28 країнами всього регіону Центральної та Східної Європи, включно з Україною, розташований у Варшаві.

Як розповіли в компанії, для перевірки вмісту постів та скарг користувачів вони використовують поєднання людської праці та технологій штучного інтелекту (AI). У цих командах працюють носії української мови, які розуміють локальний контекст.

Український контент, який потребує мовної та культурної експертизи, перевіряють українські модератори, зазначає компанія.

Також Meta стверджує, що кількість скарг не впливає на рішення про видалення контенту. Якщо допис не порушує правил і стандартів соцмережі, навіть велика кількість скарг не призведе до блокування.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення українські користувачі постійно стикаються з “антивоєнною” модерацією в соцмережах. Пов’язані з війною та її наслідками сторінки й дописи у Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn систематично блокуються й видаляються. Однак самі компанії не розкривають точних алгоритмів модерації.

“Незалежно від того, хто публікує вміст, ми не дозволяємо нічого, що суперечить нашій політиці. Ці правила глобальні”, - повідомили Forbes у Meta.

На початку російського вторгнення в Україну Meta створила Центр спеціальних операцій (Special Operations Center). У Meta його називають ще однією лінією захисту від дезінформації, що дає змогу швидше видаляти контент, який порушує стандарти й правила спільноти.

“Ми працюємо з понад 90 партнерами з перевірки фактів більш ніж 60 мовами, щоб переглядати й оцінювати точність вмісту”, – йдеться у відповіді для Forbes. У компанії стверджують, що збільшили фінансування для українських партнерів із фактчеку, не уточнюючи їхню кількість та суми.

Liked the article?
Help us be even more cool!