ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta розглядає план платної підписки на Instagram і Facebook без реклами в ЄС – WSJ

03.10.2023, 12:54

Meta Platforms розглядає план, за яким користувачам у ЄС доведеться платити до $14 щомісяця за доступ до Instagram і Facebook без реклами або ж погодитися на персоналізовану рекламу в безкоштовній версії, пише Reuters із посиланням на Wall Street Journal.

План передбачає щомісячне стягнення близько 10 євро з користувачів браузерної версії Facebook чи Instagram і приблизно по 6 євро за кожен додатковий профіль, йдеться в новині, що посилається на джерела, ознайомлені з пропозицією.

Для мобільних пристроїв ціна за один акаунт підскочить десь до 13 євро, адже Meta враховуватиме частку, що піде магазинам застосунків Apple і Google, додає WSJ.

Раніше омбудсмен Ірландії із захисту даних стягнув з компанії 390 мільйонів євро штрафу і заявив, що та не може використовувати так звану угоду як юридичну підставу для надсилання користувачам реклами на основі їхньої активності.

Після цього в Meta повідомили, що збираються питати згоду користувачів у ЄС перед тим, як давати бізнесам дозвіл займатися таргетованою рекламою, щоб дотримуватися деяких регуляторних вимог у регіоні – вимог, які зараз зростають.

Meta вже повідомила європейським регуляторам, що планує запустити для користувачів у Європі план під назвою "підписка без реклами" (ПБР) протягом наступних місяців, ідеться в новині.

Речник Meta повідомив WSJ, що компанія вірить у "безкоштовні послуги за підтримки персоналізованої реклами", але розглядає "шляхи впевнитися, що ми дотримуємося регуляторних вимог, які зараз зростають".

Meta, офіс омбудсмена Ірландії із захисту даних і Єврокомісія не відповіли на прохання Reuters прокоментувати ситуацію, адже запит було надіслано поза стандартними робочими годинами.

Видання The New York Times раніше повідомляло, що розглядає можливість запустити платні версії Facebook та Instagram без реклами для користувачів у ЄС, але без подробиць щодо ціни цієї підписки.

Як повідомляв ІМІ, норвезький суд може оштрафувати корпорацію Meta Platforms за порушення приватності користувачів.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!