ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мешканці Закарпаття, яка в соцмережах виправдовувала війну РФ, повідомили про підозру

Служба безпеки України оголосила підозру інтернет-агітаторці, яка в соцмережах виправдовувала агресивну війну РФ проти України. Про це повідомило Управління СБУ в Закарпатській області.

За даними слідства, мешканка Берегівського району систематично репостила на власній сторінці в одній із соцмереж кремлівську пропаганду.

“Серед поширених матеріалів – заклики визнати окуповані території російськими, про “вынужденную меру” Путіна і “необхідність” прийняття Україною “вимог РФ”. Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії РФ проти України”, – повідомляє СБУ.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до п'яти років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ передала до суду обвинувальний акт щодо генеральної директорки окупаційної телерадіокомпанії "ГТРК ЛНР" Олени Прасолової. Їй інкримінують колабораціонізм (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!