ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мерія Москви не дозволила мітинг на захист ЗМІ та проти закону про "іноземних агентів"

26.08.2021, 13:01
Фото – Сергій Елкін
Фото – Сергій Елкін

У Росії мерія Москви не погодила мітинг на захист ЗМІ й проти закону про “іноземних агентів”, заявку на проведення якого подавала незалежна профспілка журналістів і працівників ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

Влада мотивувала відмову забороною на проведення в місті публічних заходів через пандемію COVID-19.

Тепер замість мітингу, який планувався на 4 вересня, профспілка журналістів має намір провести зустріч виборців з декількома кандидатами в депутати Держдуми й Московської міської думи “для обговорення питань свободи ЗМІ й наслідків застосування репресивних законів”. Згідно з чинним законодавством Росії, такі зустрічі не вимагають спеціальних погоджень.

Крім того, організатори планують провести 2 вересня зустріч співробітників ЗМІ і юристів, “щоб домовитися про спільні дії і обговорити шляхи захисту”.

Нагадаємо, раніше профспілка журналістів Росії подала до мерії Москви повідомлення про проведення 4 вересня мітингу проти закону про “іноземних агентів”.

20 серпня Міністерство юстиції Росії занесло телеканал “Дождь” і видання “Важливі історії” до списку ЗМІ – “іноземних агентів”.

21 серпня в Москві були затримані учасники одиничних пікетів на захист ЗМІ. Пізніше майже всіх їх відпустили до суду, у відділі поліції дві доби провів журналіст RT Ілля Васюнін.

До списку ЗМІ – “іноземних агентів” у Росії занесено три десятки фізичних осіб і редакцій, серед них – 10 російськомовних проєктів медіакорпорації “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” і четверо журналістів, які співпрацюють із російською службою Радіо Свобода.

Радіо Свобода вважає законодавство про ЗМІ – “іноземних агентів” репресивним і оскаржує правомірність його застосування в російських судах та Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!