ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук програв Парубію в суді "про захист честі та гідності"

Апеляційний суд міста Києва скасував рішення Печерського районного суду від 2016 року, який тодішнього секретаря Ради національної безпеки та оборони України Андрія Парубія і РНБО зобов'язав спростувати "недостовірну інформацію" про екснардепа від ОПЗЖ, підозрюваного в держзраді Віктора Медведчука, пише Укрінформ.

Таке рішення ухвалили судді Любов Поливач, Анатолій Стрижеус, Олена Шкоріна, йдеться в ухвалі Апеляційного суду м. Києва від 11 липня 2023 року, яку має у своєму розпорядженні Укрінформ, оскільки був третьою стороною у цій справі.

Зокрема, у своєму позові Медведчук вимагав від Парубія та РНБО спростувати виголошену на брифінгу в Укрінформі "недостовірну інформацію", а саме вислови: "...Медведчук є тим злочинцем, який протягом останніх років залучався до того, щоб ця ситуація була створена..."; "...лінія екстремістських груп, мережева структура створювалась протягом двох років. І фінансування цих груп здійснювалося через Медведчука"; "...Медведчук є одним з ключових організаторів і тих, хто готував заколот в Україні і який давав ґрунт для того, щоб російські війська вторглися на територію України".

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як сурперексперта з українського питання.

У травні 2023 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області задовольнила скаргу адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала та позбавила підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!