ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа: Після зміни назви Telegram-канал "Полтава Сирена" ввійшов до мережі "Труха"

19.08.2024, 13:45
Надія Кучер

Журналісти видання “Полтавщина” дослідили, що Telegram-канал “Полтава Сирена” після зміни назви на “Полтава Новини I Сирена” ввійшов до всеукраїнської  мережі  Telegram-каналів “Труха”. Про це повідомила представниця ІМІ в Полтавській області. 

Як пише видання, редакція написала в рекламний бот каналу “Трухи Полтава” і спитала, скільки коштує публікація в їхній мережі, та отримала такий прайс-лист:

  • “Труха Полтава” 4800 грн (охоплення 55 500 підписників);
  • “Доброго вечора ми з Полтави” 1400 грн (охоплення 77 000 підписників);
  • “Полтава Сирена” 9600 грн (охоплення 120 000 підписників).

“Власником наданих банківських реквізитів був Даниил Наумець. Це 22-річний SMM-менеджер, який навчався у харківському університеті ім. Каразіна. Він же – адмін каналу “Труха Полтава”, який створили у березні 2021 року”, – пише “Полтавщина”. 

У своїй біографії на LinkedIn Наумець повідомив, що керував проєктом “Труха” та мав у підпорядкуванні понад 50 людей. Також Данило є керівником благодійного фонду БО “БФ “Труха.Україна”, який допомагає військовим.

“Полтавщина” зазначає, канал “Полтава Сирена” могли або безкоштовно віддати, або продати. 

“Середня розцінка на ринку: 1 долар за 1 “живого” підписника. Тобто канал “Полтава Сирена” могли продати за суму понад 100 тисяч доларів”, – дослідило видання.

Telegram-канал “Полтава Сирена” найбільший у Полтавській області, має на сьогодні 220 тисяч підписників. У березні 2022 року його створили рятувальники для оповіщення населення про повітряну тривогу. Вели Telegram-канал працівники ГУ ДСНС у Полтавській області, але з травня 2022 року канал передали обласній військовій адміністрації (ОВА). 

У коментарі полтавській представниці ІМІ минулого року заперечували причетність ОВА до каналу. Торік канал почав публікувати новини, але було невідомо, хто його адмініструє. 

Цього року, як дослідила у своєму блозі полтавська представниця ІМІ, канал “Полтава новини | Сирена” перетворився на майданчик реклами секс-кінозалу та залякування ракетами й за допомогою сумнівних новин маніпулює емоціями полтавців.

Liked the article?
Help us be even more cool!