ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Медіа Група Україна" Ахметова подала до Нацради заяву про анулювання ліцензії

14.07.2022, 15:10
Фото – nakipelo.ua
Фото – nakipelo.ua

"Медіа Група Україна" Ріната Ахметова подала до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заяву щодо анулювання ліцензії телеканалів. Нацрада розгляне заяву впродовж 15 днів.

Про це Суспільному повідомив перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль.

"Так. Заява на анулювання ліцензії надійшла. За законом упродовж 15 діб комісія має ухвалити рішення. Наступне засідання анонсовано на 21 липня, це четвер. Зараз формується порядок денний цього засідання", – зазначив він.

Раніше голова Нацради Ольга Герасим’юк розповіла, що, коли регулятор отримає заяву, "якщо це воля власника віддати ліцензії – і ті частоти залишаться в розпорядженні Національної ради (з питань ТБ і радіомовлення. – Ред.)".

"Відповідно, вони можуть бути передані на конкурс, щоб, хто забажав, узяв участь у конкурсі й почав там (на цих частотах) мовити. Але конкурс під час воєнних дій не проводиться. Таким чином, можна думати, що власник вирішив не вкладатися зараз у медіабізнес, якщо це можна назвати бізнесом сьогодні..." – сказала Герасим'юк.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа "Медіа Групи Україна". А "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Причиною Ахметов назвав набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

12 липня інвестиційна компанія Ріната Ахметова SCM заявила про початок процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання всіх державних ліцензій на мовлення та на провайдера програмної послуги, які "Медіа Групи Україна" отримала від держави. Водночас компанія зауважила, що всі активи МГУ (за винятком ліцензій) залишаються в її власності.

Liked the article?
Help us be even more cool!