ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск планує прибрати в соцмережі Х заголовки з посилань на новини

Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights
Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights

Власник соцмережі Х (раніше Twitter) Ілон Маск ініціював зміни до вигляду посилань на новини на платформі щодо видалення з них заголовка. Через це рішення медіа може стати важче привертати увагу аудиторії, повідомляє Reuters.

Соцмережа Х планує прибрати заголовок і текст із посилань на новини, що публікуються на платформі, й залишити лише головне зображення, написав Маск увечері 22 серпня.

Зараз посилання в стрічці новин соцмережі мають вигляд “карток”, що складаються із зображення, адреси джерела й скороченого заголовка. Такий формат стимулює кліки й допомагає виданням набрати читачів.

Як зазначає видання, якщо посилання скоротять, користувачі, ймовірно, додаватимуть до своїх постів більше тексту, а згодом можуть задуматися про купівлю преміум-сервісу Х, який дозволяє публікувати дописи завдовжки до 25 тис. символів.

За словами Маска, ці зміни зроблять Х актуальнішою платформою для творців контенту. Підписники преміум-сервісу можуть публікувати довші відео, їхні дописи пріоритезує пошук і вони отримують частку прибутків від реклами.

Водночас зараз остаточно не зрозуміло, як зміна вплине на рекламодавців у соцмережі, яка, за липневою заявою Маска, налічувала 540 мільйонів користувачів щомісяця.

Як повідомляв ІМІ, 16 серпня видання The Washington Post повідомило, що зафіксувало зниження швидкості завантаження окремих сайтів, лінки на які були розміщені в соцмережі Х (колишня Twitter). Це обмеження компанія застосовувала проти конкурентів і ресурсів, які їй не подобаються.

Liked the article?
Help us be even more cool!