ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Марічка Варєнікова, The New York Times: Іноземні медіа мають менше доступу до справжньої війни й до людей

21.05.2024, 10:16
Леся Луцюк
Марічка Варєнікова, The New York Times. Фото – Lviv Media Forum

Іноземні медіа можуть мати більше доступу до ексклюзиву чи інтерв’ю високопосадовців, але менше – до справжньої війни та до людей.

Про це розповіла позаштатна кореспондентка і продюсерка The New York Times Марічка Варєнікова на події Інституту масової інформації в межах Lviv Media Forum “Репортажі з фронту: виклики щодо доступу журналістів і можливі рішення” 17 травня. 

“Серед іноземних журналістів щодо українських журналістів є точно таке саме враження, що вони отримують більше доступу, – зауважила Марічка. – Іноземні медіа, які імениті, матимуть більше доступу до якогось ексклюзиву типу М777 (гаубиця американського виробництва. – Прим. ред.) вперше стріляє – це колись показали ми – або до інтерв’ю високопосадовців. Тому що владі політично це важливо, саме тому ми маємо більше доступу. Але іноземні медіа мають менше доступу до справжньої війни й до людей”, – сказала медійниця.

За словами Марічки Варєнікової, щоб домовитися про написання історії з окопів, іноземні журналісти можуть витратити тиждень. 

“Ви (українські журналісти. – Прим. ред.) можете просто проїхати Херсонщиною з українським паспортом чи домовитися з кимось із пресофіцерів, бо він ваш хороший знайомий. У мене також є хороші знайомі пресофіцери, але допустити іноземні медіа набагато складніше, тому що це іноземні громадяни, які приїжджають на позиції. Для того щоб написати звичайну людську історію про хлопців в окопах, інколи можна витратити тиждень часу, щоб про це домовитися”, – додала Марічка. 

Раніше ІМІ розповідав, як журналісти з Харкова, Сум та Херсона працюють на місцях обстрілів.

Liked the article?
Help us be even more cool!