ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маляр закликала не поширювати відео зі стратою українського військового і не робити припущень щодо його особи

12.04.2023, 15:24
Фото – фейсбук Ганни Маляр
Фото – фейсбук Ганни Маляр

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликає припинити поширення відео страти українського військового російськими окупантами, яке оприлюднили 11 квітня. Також вона просить не робити публічних припущень щодо особи загиблого.

Про це вона написала у своєму телеграм-каналі.

За її словами, всі компетентні українські служби “ретельно вивчають” відео покадрово для того, щоб ідентифікувати воєнних злочинців. 

“Сьогодні вночі ми разом з іншими силовими відомствами та спецслужбами як раз цим займались. Ми робимо все, щоб упізнати загиблого. Всім нам важливо розуміти – ідентифікація людини по відео, а тим більше людини в таких обставинах, є надзвичайно складним завданням. Тому просимо утриматися від публічного озвучування будь-яких версій до офіційних висновків. Будь ласка, майте повагу до близьких загиблого, не робіть жодних публічних припущень щодо особи загиблого, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його”, – написала Маляр. 

Також вона закликає зупинити поширення цього відео і будь-яких подібних відеокадрів. “Тепер, коли вже всі побачили, це повинні дивитись прокурори і Міжнародний суд”, – додала вона.

Нагадаємо, 12 квітня Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом страти українського військового, якого російські окупанти жорстоко катують та відрізають йому голову. Розслідування ведуть за статтею про порушення законів і звичаїв війни – ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Увечері 11 квітня в соцмережах з’явилося відео, на якому, як пише LIGA.net, чоловіки у військовій формі з білими стрічками (зазвичай їх використовують для ідентифікації російські військові в Україні) обезголовлюють живу людину у формі з українськими відзнаками.

Liked the article?
Help us be even more cool!