ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Людини, яка керує телемарафоном, в цій країні не існує - Данілов

Людини, яка керує телемарафоном, в Уккраїні немає. Журналісти запрошують собі тих гостей, яких вважають за необхідне. 

Про це в інтервю УП розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

“Те, що стосується свободи слова, повірте, у нашій країні вона обов'язково буде. Просто зараз війна. Але вона (свобода слова – УП) є і зараз: ви сьогодні будь-яку думку можете прочитати, тому що інформаційні інструменти, які є в сучасному світі, закрити неможливо. Їх на сьогоднішній день є величезна кількість”, - сказав Данілов.

За його словами, телемарафон існує для інформування людей про поточний стан справ в Україні.

“Усі провідні канали знаходяться в телемарафоні. Усі без винятку. Ніхто їх не редагує, що їм треба робити, кого вони запрошують, хто є гостями у них…”, - вважає секретар РНБО.

Він додав, що у депутатів опозиційних сил є телеканал "Рада"

“Це – телеканал тієї інституції, в якій вони працюють. Нехай ідуть і відстоюють там своє бажання бути присутніми”, - сказав Данілов і зауважив:

“Щойно закінчиться війна – все повернеться на круги своя і кожен буде робити все, що завгодно. Нам дуже небезпечно зараз займатися політичними процесами на телеканалах”. 

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату “єдиного марафону” на телебаченні й давати глядачам вибір.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон “зброєю України проти Росії”.

“Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!