ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Любов Цибульська пішла з посади керівниці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

06.09.2021, 14:14
Фото – Юрій Мільчак / “Бабель”
Фото – Юрій Мільчак / “Бабель”

Любов Цибульська залишила керівництво Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

Про це вона повідомила 6 вересня на своїй фейсбук-сторінці.

“Моя робота в ролі керівниці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки добігає кінця. Я прийняла це рішення зі спокійним серцем. Це були надзвичайно інтенсивні шість місяців, якими я пишаюсь. Моєю ціллю із самого початку було запустити нову інституцію, зібрати потужну команду, показати, що держава теж може виробляти високласну експертизу з гібридних загроз. Тепер час передати все напрацьоване нами з Тетяною Карась нашим наступникам – Солов’ю Ігорю як керівнику центру та Миколі Балабану як його заступнику”, – написала Цибульська. 

За її словами, ці кандидатури вона запропонувала міністрові Олександру Ткаченку сама, і додала, що саме вони були погоджені. 

Крім того, Цибульська написала, що їй вдалося зробити за шість місяців керівництва центром. Зокрема, створити дорожню карту розвитку центру з чіткою інструкцією – в яких напрямах і за якими алгоритмами має працювати інституція. Також розробити план проєктів до 2022 року та знайти для них кошти; створити концепцію тренінгів для державних службовців і зробити оцінювання потреб серед комунікаційників міністерств; створити брошуру “У разі надзвичайної ситуації або війни”. Вдалося розробити бета-версію сайту центру, де є напрацювання про інформаційні атаки агресора; почати виробництво власних аналітик тощо.

Також Цибульська зазначила, що центр близько п’яти місяців чекав на державне фінансування. Тепер його команда складається з дев’яти людей. 

Сама ж Цибульська залишається радницею: “В першу чергу з міжнародних комунікацій”.

“Найбільше я вдячна за підтримку нашим громадським організаціям та міжнародним партнерам. Вони завжди були поруч. Це безцінно. Я точно знаю, що спільнота експертів з протидії гібридним загрозам дуже згуртована і професійна”, – написала вона.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня 2021 року в Києві відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Центр очолила Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

На базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!